Teleščkom prijazen futr to-go

  • Šifra artikla:
  • Cena z DDV: 8,99 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 8,99 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Ste naveličani prežvekovanja dolgočasnih sendvičev in drugih prigrizkov, sestavljenih brez domišljije? Ste v stiski s časom, ne znate ali enostavno nimate interesa za pripravo obrokov? Se zavedate pomembnosti hrane za telo in zdravje? Bi si radi privoščili svežo, polnovredno, telesu prijazno, a vseeno okusno malico na delovnem mestu?

 

 

Teleščkom prijazen futr to-go je prva slovenska kuharica, ki deli preproste recepte in uporabne nasvete, kako in kaj si pripraviti za vmesni obrok za na delovno mesto ali pot. Sestavine, uporabljene za te obroke so rastlinskega izvora, obroki pa vsi, razen enega, toplotno neobdelani. Če ste torej naveličani pustih sendvičev ali prazne hrane iz menz, če se venomer ukvarjate z mislijo, kaj si pripraviti za malico, vam je lahko pričujoča knjižica dober pripomoček za pripravo pestrih, kalorično nizkih ter hranilno bogatih malic, ki niso samo slastne, temveč telesu zelo prijazne.

 

Poglavja

  • SMUTIJI/ZMEŠANČKI
  • BOMBICE/ZLOŽENKE
  • GRANOLA
  • ENERGIJSKE KROGLICE
  • SOLATKE V KOZARČKIH
  • SOLATNI PRELIVI

 

  • Skupno število receptov 30

 

Tehnične lastnosti knjige

  • Obseg: 80 barvnih strani
  • Format: 22 x 24 cm
  • Papir: 300g breslesni
  • Vezava: mehka
  • Cena: 8,99 + poštnina

 

O avtorici:

 

V okviru blagovne znamke Herbika že tri čudovita leta oskrbujem ljudi različnih poklicnih profilov s telesu prijaznejšimi obroki na delovnem mestu. Leta 2015 sem si zato pridobila naziv Glasnica boljše hrane, sama pa sem se okronala z nazivom Strokovnjakinja za prehranjevanje na delovnem mestu. Naziv gor ali dol, prepričana sem, da sem v tej več kot triletni dobi dobila vpogled v prehranjevalne navade ljudi, ne samo v službi, ampak tudi v domačem okolju. Ne verjamem namreč, da ima lahko posameznik v domačem okolju povsem drugačne prehranjevalne navade kot na delovnem mestu. 'Povej mi, kaj ješ, in povem ti, kdo si.'

 

Povsem druga zgodba pa je dostopnost takšne ali drugačne hrane na delovnem mestu ...

 

V tej triletni dobi sem ugotovila, da:

  1. so ljudje naveličani enolične hrane na delovnem mestu;
  2. nimajo vedno in povsod dostopa do željene vrste hrane na delovnem mestu;
  3. si ne vzamejo časa za pripravo željene hrane za na delovno mesto;
  4. nimajo idej, kaj si pripraviti za s sabo;
  5. si ne vzamejo časa, ki jim brezpogojno pripada, za prehranjevanje na delovnem mestu.

 

Knjižica, ki ste jo začeli prebirati, je namenjena ljudem s težavami, omenjenimi v točkah 1–4, za osebno zmago pa si bom štela, če bom z njo prepričala tudi ljudi s težavo, omenjeno v točki 5.

 

Nekaj receptov iz knjige:

 

ČOKOLADNA PRAVLJICA

Mešanica nenavadnih sestavin, ki se združijo v eksplozijo prelivajočih in dopolnjujočih se okusov.

1 banana

¼ zrelega avokada

4 datlji

1 jž mandljev

1 čž kakava v prahu

1 jž oluščenih konopljinih semen

rastlinsko mleko do oznake 0,5L

Vse sestavine mešamo v mešalniku približno 90 sekund, nato prelijemo v to-go embalažo. Napitek zna biti precej gost, zato ga po želji oziroma okusu razredčite.

 

HORMONČEK

Napitek, ki uravnava nivo hormonov v našem telesu. Za prav vse, še posebej za ljudi pod stresom in nerazpoložene, ženske z bolečimi menstrualnimi ciklusi in v menopavzi.

1 do 2 banani

1 jž goji jagod

1 čž mace v prahu

kokosova voda do oznake 0,5L

Vse sestavine mešamo v mešalniku približno 90 sekund, nato prelijemo v to-go embalažo.

 

KREMAST AVOKADOV PRELIV

Moj najljubši

½ avokada (čimbolj mehkega)

sok 1 limone

1 čž gorčice v semenu

majhna pest sveže špinače

nekaj rezin suhega paradižnika

sol, poper

 

Vse sestavine zmešamo v manjšem mešalniku ali multipraktiku. Če se vam bo nastala masa zdela pregosta, jo lahko razredčite z navadno vodo ali limoninim sokom. Ko boste z rezultatom zadovoljni, ga prelijte v  to-go embalažo, nato dodajte izbrano zelenjavo.