Vegansko preprosto okusno

  • Šifra artikla:
  • Cena z DDV: 24,90 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 24,90 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Knjiga vsebuje 50 enostavnih veganskih receptov, ki vam ne bodo vzele veliko časa. Vsi recepti vsebujejo znane in dostopne sestavine, ki jih lahko dobite v bližnji trgovini. Knjiga ima 128 strani, trdo vezavo, je velikosti A5 formata, vsak recept pa vsebuje avtorske barvne fotografije.

 

Knjiga je razdeljena na 6 poglavij:

NAMAZI IN SLADKI ZAJTRKI

SLADKI PRIGRIZKI

BISKVITNO PECIVO IN MUFFINI

PIŠKOTI

KOLAČI IN PITE

PRESNE SLADICE

 

Z nakupom podpirate tudi društvo Mestni mačjak v Kranju, ki bo od vsakega prodanega izvoda prejelo 10%.

 

Namen knjige je, da bo vsakemu, ki jo dobi v roke, v veselje ustvarjanje po preprostih receptih, kot je bilo avtorici v celotnem procesu od ideje same, ki se ji je kdaj pojavila pred spanjem, do samega postopka priprave vsakega recepta. Nekateri so uspeli že v prvem poskusu, nekateri pa so potrebovali precej več njenega časa in volje. V vsakega pa je vložila veliko truda in ljubezni.

 

Nina Bavdek je 31-letna tehtnica, zaljubljena v peko, kuhanje in ustvarjanje novih receptov, ki verjame, da lahko naredimo neverjetne stvari s preprostimi in ugodnimi sestavinami. Sladice peče od svojega 12. leta, na veganski način pa od leta 2013, saj je takrat spremenila način prehranjevanja.

 

 

Za veganski način življenja se je odločila, ker ima rada živali, naravo in zdrav način življenja. Na koncu dneva, je najbolj pomembno naše zdravje in mirna vest.

 

»Ker smo nekaterih jedi navajeni od malega in ne poznamo nadomestil, sem se odločila, da si zaradi ljubezni do slaščic naredim nekakšne nadomestne oziroma izboljšane recepture. Preko vseh medijev se najde veliko veganskih receptov, vendar me je motilo, da jih ni veliko v slovenščini in da so v njih večinoma nepoznane ali nam težje dostopne sestavine.
Sama obožujem recepte, ki so hitri, zdravi in pa preprosti tudi za tiste, ki ne ustvarjajo slaščic vsakodnevno.«

 

Nekaj jedi iz knjige:

lešnikov namaz

 

marmorni kolač

 

Snickers arašidove tablice

 

Presni borovničev cheesecake

 

Mandljeve kocke z jabolki in "skuto"

 

Klasični sladkorni piškoti