Skodelica vročega rožičevega »kakava« je slasten priboljšek ali enostavno pripravljen posladek po obroku. Tudi če ga pripravimo z vodo, je presenetljivo gost in smetanast, okus pa spominja na temno čokolado. Rožičeva moka je slajša od kakavovega prahu, zato dodajte le malo sladila ali pa sploh nič.
2 žlici fino mlete rožičeve moke (dobite jo v trgovinah z zdravo hrano)
¼ žličke jedilnega škroba ali gostila sago
1,8 do 2,4 dl vode ali sojinega ali riževega mleka z aromo vanilije, obogatenega z vitamini
¼ žličke vanilijevega izvlečka (izpustite, če uporabite sojino ali riževo mleko z aromo vanilije)
sladilo po vaši izbiri (po želji)
V majhni kozici zmešajte rožičevo moko s sagom ali jedilnim škrobom. Postopno prilivajte vodo ali mleko. Masa naj bo čimbolj gladka. Med pogostim mešanjem grejte toliko časa, da tekočina postane zelo vroča. Po potrebi vmešajte vanilijev izvleček in sladilo po okusu.
NAMIGA:
2,4 dl napitka vsebuje: 129 kalorij, 7 g beljakovin, 22 g ogljikovih hidratov, 4 g maščobe, 100 mg natrija, 0 mg holesterola, 5 g vlaknin.
Več o knjigi na strani: https://www.zalozba-planet.si/2/productID=4757
Komentiraj
Dodaj komentar