• Znanstvenik izgubil službo, ker je v Jugoslaviji odklonil sodelovanje v udbovskih terorističnih akcijah

  Datum: 02.11.2018 | Avtor: Administrator

  Knjiga znanstvenika dr. Julij Bertonclja »Komu izstaviti račun? Izzivanja in madeži« opisuje medvojno in povojno komunistično nasilje v Jugoslaviji. Avtor, ki je deloval na ljubljanski univerzi in na Tehniški univerzi Berlin – Charlottenburg, po doktoratu, na Stanfordu v Kaliforniji in MIT v Bostonu ter v številnih industrijsko-proizvodnih in drugih raziskovalno-poslovnih sistemih, piše v knjigi: "Slovencev ni razdelil okupator, razklala jih je revolucija. KPS/OF je slovenskega domoljuba, njegov pogum, zagon in požrtvovalnost v partizanskih enotah, izrabljala za totalitarni prevzem oblasti po končani vojni."

   

  Ob neki priložnosti se je pri meni v mojem kabinetu oglasil tovariš Veno Doljak, predstavnik Gospodarske zbornice Jugoslavije v Celovcu, in mi je kar neposredno ponudil sodelovanje v terorističnih akcijah na avstrijskem Koroškem s ponudbo, da prevzamem 'vodenje teh aktivnosti', kjer bi preganjali zunanjega sovražnika. To je bil za mene pravi šok. In kar nisem mogel verjeti ali pred mano res stoji resen in predvsem odgovoren človek, kot je to bil Veno ali so to bili le moji prividi?

   

   

  A presenetil sem ga tudi jaz, saj sem kar takoj, brez čakanja, odklonil sodelovanje z odgovorom, da vidim smisel mojega življenja v družini in poklicu, znanosti, a ne v vodenju terorističnih akcij, nastavljanju bomb ali izvajanju atentatov. In kaj je bilo hujšega! Le dva tedna za tem sem že prejel izbris mojega delovnega mesta. Od tega dne dalje, ko se je to zgodilo, za mene ni bilo ničesar več, ne kave, tajnice, ne časopisa, nobene zadolžitve ali povabila h kateremu koli projektu. Postal sem klinično mrtev. Kar na hitro se je sestala kadrovska komisija in sklenila, da nisem potreben, pa toliko diplom in visokih spričeval z vsemi velespoštovanimi državnimi insignijami, sem imel, sedaj pa sem kar čez noč postal nekoristen, brez kakršnegakoli dela. Prisiljen sem bil začeti borbo za novo službo, kar ni bilo enostavno, pridobil sem si oznako politične nezanesljivosti.

   

  V Komunističnem manifestu med ostalim, na kratko tudi piše: komunizem ne pozna nikakega rodoljuba ali domoljuba… Javno prezira ljubezen in požrtvovalnost poedinca do svojega naroda.

   

  Smernice Marxa in Engelsa: Otroke takoj po dojenju v – kasarne, kjer naj se na državne stroške vzgajajo, vzgajati heroje dela, vpliv družine minimalen, važna je družbena vzgoja, zasnovati vzgojevalne odbore, tudi vzgojne zavode…

   

  Leninov nauk: Spoštovati moraš samo onega očeta, ki je zaveden revolucionaren proletarec. Komunistični otroci naj vzgajajo svoje očete. Če je poedinec škodljiv, če je nevaren revolucionarni borbi, ga smeš umoriti na povelje zakonitega organa svojega proletarskega razreda. Ob času posebne nevarnosti takega povelja niti ni treba čakati. Umor nepoboljšivega sovražnika revolucije je postavno etičen (dovoljen) umor.

   

  Verjetno nihče na tem svetu nam v Sloveniji ne seže niti do kolen, ko gre za vprašanje izprijenosti in interpretacije preteklosti! Tu smo nesporni zmagovalci, pravi šampioni.

   

   


  Nazaj

  Komentiraj

  • Na voljo imate še znakov.
  • Vpišite prikazane znake
   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
     
  Dodaj komentar

  Komentarji: