• Do napada na Sovjetsko zvezo je bil Hitler za slovenske komuniste osvoboditelj Slovenije

  Datum: 03.11.2018 | Avtor: Administrator

  Knjiga znanstvenika dr. Julij Bertonclja »Komu izstaviti račun? Izzivanja in madeži« opisuje medvojno in povojno komunistično nasilje v Jugoslaviji. Avtor, ki je deloval na ljubljanski univerzi in na Tehniški univerzi Berlin – Charlottenburg, po doktoratu, na Stanfordu v Kaliforniji in MIT v Bostonu ter v številnih industrijsko-proizvodnih in drugih raziskovalno-poslovnih sistemih, piše v knjigi: "Slovencev ni razdelil okupator, razklala jih je revolucija. KPS/OF je slovenskega domoljuba, njegov pogum, zagon in požrtvovalnost v partizanskih enotah, izrabljala za totalitarni prevzem oblasti po končani vojni."

   

  Hitlerjeva Nemčija in Stalinova Sovjetska zveza sta imeli iste ideološke korenine, v obeh primerih sta ponujali socializem.

   

  Kar dve leti in pol tesnega, učinkovitega in medsebojno zavezujočega sodelovanja med nacistično Nemčijo in komunistično Sovjetsko zvezo, je še vedno bela lisa v literaturi in tudi v mnogih slovenskih glavah. O tem nočejo nič ali skoraj nič – vedeti!

   


   

  Pakt prijateljstva med nacisti in komunisti: v tem »paktu prijateljstva« sta obe strani še bolj točno definirali vsebino te tajne pogodbe, ki se je že dotikala »osvobajanja vseh držav na svetu izpod imperialističnega izkoriščanja«, tako tudi Kraljevine Jugoslavije. In, ali je možno sploh razumeti, da se je napad nacistične Nemčije na Jugoslavijo po tej logiki imenoval »osvobodilni pohod«, ker sta se oba demona, Hitler in Stalin za nas predstavila in smatrala kot »osvoboditelja«. Da, Hitler in Stalin sta tedaj bila, merjeno po političnih vatlih komunistov, »osvoboditelja«! Zato so jih kasneje, ko je vojna vstopila tudi na naše ozemlje, te nemške okupatorje kar prijazno sprejeli.

   

  V nekaterih krajih po Sloveniji: na Dolenjskem, v Zasavju in na Štajerskem so nacionalsocialistično vojsko  celo sprejeli z nemškimi zastavami. Kot da bi na obisk prišla prijateljstva vojska.. Saj, če smo precizni, je le ta za komuniste tudi bila.

   

  Dr. Metod Mikuž, teolog, komunist, partizan, vodilni politik in revolucionar, zraven pa še zgodovinar, je zapisal v knjigi Zgodovina slovenskega osvobodilnega boja, iz leta 1970, sledeče: »2. maja 1941 so najbolj vneti demonstranti – sem spadajo komunisti – v Trebnjem nosili nemške zastave in zahtevali priključitev k Nemčiji, podobne demonstracije so bile 8. maja v Semiču, kasneje pa še v Trbovljah.

   

  Hitler in Stalin sta 28.9. 1939 podpisala pakt o prijateljstvu med nacisti in komunisti v smislu 'osvobajanja vseh držav izpod imperialističnega izkoriščanja'. Kasneje so nacisti tudi 'osvobodili' imperialno Jugoslavijo in Boris Kidrič je kar vzkliknil: »Ponosen sem, da smo zrušili ta jugoslovanski nestvor«. Ob obisku Hitlerja v Mariboru, 26.4.1941, je Kidrič še istega dne v Ljubljani sklical ustanovni sestanek PIF-a. (Proti imperialistične fronte). Naključje?

   

  Za sodelovanje med obema partnerjema ali za poroko Stalina s Hitlerjem, so zanesljivo stale le »skupne materialne koristi.« Pridobiti, zapleniti ali ukrasti tujo lastnino je bil opij za nacionalsocialiste in komuniste!

   

  Primer Dražgoš predstavlja enega izmed najbolj neodgovornih spopadov partizanske enote z Nemci, saj še danes zgodovinarji ne morejo pojasniti, kakšen je bil smisel tega spopada, kjer je bilo umorjenih 41 vaščanov, dvakrat toliko odgnanih v taborišča, vas pa so Nemci do tal požgali. Le kdo je lahko stal za takim ukazom?

   

  Taras Kermauner: »Ne smemo odreči heroizma in žrtvovanja, poštenih namenov in lepih zamisli domobranski strani, kljub temu, da je zaprisegla Hitlerju. Partizanska pa je Stalinu, za katerega vemo, da je dal pobiti še več ljudi kot Hitler.«

   

  Leto 1945 ni prineslo osvoboditve, temveč le prehod iz enega totalitarizma, nacifašizma, v drugega, komunističnega. Kdor zmaga, ni nujno osvoboditelj! In tudi narodno-ozemljska bilanca je negativna. Zmaga komunistične revolucije pa ni pomenila samo krnitve slovenskega narodnega prostora in zožitve državnih meja, temveč tudi izgon iz Evrope. Desetletja smo bili izrinjeni iz zahodnega družbenega, političnega in gospodarskega sistema, kot balkanska provinca prisilno vključeni v evrazijski boljševiški prostor. Zmagovita komunistična revolucija je negativno oblikovala slovenski narodni značaj.

   


  Nazaj

  Komentiraj

  • Na voljo imate še znakov.
  • Vpišite prikazane znake
   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
     
  Dodaj komentar

  Komentarji: