• Kakavove palačinke z datljevo kremo - recept iz knjige Sladko je Raj

    Datum: 04.12.2018 | Avtor: Administrator

    Sestavine za 10 večjih palačink:

     

    8 jušnih žlic grobe pirine moke (najboljša je domača)

    1 jušna žlica presnega kakava

    1x vrečka pecilnega praška

    1 čajna žlička vanilijevega ekstrata

    2 jušni žlici agave

    2 jušni žlici kokosovega olja

    2 dcl mandljevega mleka

     

     

    Datljeva krema:

     

    200 g datljev (10 minut predhodno namočenih v vreli vodi)

    1 jušna žlica presnega kakava

     

    Postopek:

    1. Vse suhe in vse tekoče sestavine ločeno premešamo z žlico.
    2. Tekočo zmes prilijemo k suhim sestavinam in z ročnim mešalnikom gladko premešamo.
    3. Z zajemalko nanašamo vedno isto količino mase (premer 20 cm) na dobro ogreto in namaščeno ponev za peko palačink (če je ponev kvalitetna, olja ne potrebujemo).
    4. Pečene palačinke na podstavku pokrijemo s pokrovom, da jih ohranimo tople, medtem pripravimo kremo.
    5. Kremo pripravimo tako, da datlje gladko premešamo v multipraktiku, nato dodamo kakav in še enkrat premešamo.
    6. Palačinke postopoma nalagamo na drugi podstavek, eno na drugo. Vsako na tanko namažemo s kremo, jo prekrijemo z naslednjo in tako nadaljujemo, dokler palačink ne zmanjka.
    7. Dobimo obliko tortice, ki jo ohladimo v hladilniku. Tik preden postrežemo, prelijemo s čokolado in arašidovim maslom, po želji dodamo še narezane banane in oreščke, ter narežemo.

                          

     

    Več o knjigi na strani: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=shop&op=product&subop=show&productID=5032


    Nazaj

    Komentiraj

    • Na voljo imate še znakov.
    • Vpišite prikazane znake
      This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
        
    Dodaj komentar

    Komentarji: