• Otroci necepljenih mater imajo višji nivo zaščite kot otroci cepljenih mater

  Datum: 06.01.2019 | Avtor: Administrator

  Spodnji tekst predstavljajo kratki odlomki iz knjige "Ideološki konstrukti o cepljenju", avtorica dr. Mateja Černič, ki bi jo moral prebrati vsak starš, preden se odloči za cepljenje svojega otroka.

   

  Materina protitelesa imajo seveda izjemno pomembno in nenadomestljivo vlogo, saj dojenčka zaščitijo v najbolj ranljivem obdobju. Ironično je, da je nivo zaščite, ki jo na dojenčka prenesejo cepljene matere, nižji in krajšega veka kot nivo zaščite, ki jo na dojenčka prenesejo necepljene matere. Otroci cepljenih mater so tako v najbolj ranljivem obdobju manj zaščiteni kot otroci necepljenih mater. Kar je zgolj še eden od pokazateljev iracionalnosti in neutemeljenosti cepljenja. Vir: belgijska primerjalna študija (Leuridan e tal., 2010) cepljenih in necepljenih mater.

   

   

  »Večina težav, ki jih opazimo po cepljenju, običajno ni posledica cepljenja.« (IVZ – slovenski inštitut za varovanje zdravja, 28.8. 2012)

  Komentar avtorja tega bloga na to izjavo: Ta zgornja trditev je podobno absurdna kot če bi nek neuravnovešen človek izjavil: »Večina težav, ki jih opazimo po streljanju na človeka, običajno ni posledica izstreljenega naboja.«

   

  Cepljenje lahko poleg drugih možnih stranskih učinkov v skrajnem primeru povzroči tudi smrt. Zinka in sodelavci (2006) poročajo o 6 primerih nenadne smrti v zibki, katerih obdukcija je bila v obdobju 2001-204 opravljena na Munich Institute of Legal Medicine. Smrt je nastopila v 24-48 urah po cepljenju z multivalentnim cepivom Hexavac. Otroci so bili stari od 4 do 17 mesecev.  

   

  Ottaviani in sodelavci (2006) poročajo o nenadni smrti v zibki, do katere je pri predhodno zdravi 3-mesečni dojenčici prišlo po cepljenju s heksavalentnim cepivom. Dojenčica je izgubila zavest 1 uro po cepljenju. Uro kasneje je prispela v bolnico. Poskusi oživljanja so bili neuspešni in dojenčica je umrla 4 ure po cepljenju.

   

  Sindern in sodelavci (2001) poročajo o primeru vnetne poliradikulonevropatije in smrti, ki je pri 36 letnem moškem nastopila po cepljenju s hepatitisom B. Prve tri doze cepiva je prenesel brez očitnih posledic, po 4. dozi pa se je najprej pojavila napredujoča oslabelost nog. Bolezen (propadanje živcev) je izredno hitro napredovala kljub intenzivnemu zdravljenju. Moški je umrl 17 tednov po cepljenju, zaradi odpovedi številnih organov in septičnega šoka.

   

  Von Kries in sodelavci (2005) poročajo o treh primerih »nenadne smrti« otrok v drugem letu starosti po cepljenju s heksavalentnim cepivom. Vsi trije otroci so bili predhodno zdravi in brez posebnosti. Pri vseh treh je obdukcija med drugim pokazala otekanje možganov, pri deklici pa tudi poškodbe krvno-možganske pregrade.

   

  Analiza Gallagherjeve in Goodmanove (2008) je pokazala, da imajo fantki, ki so bili v skladu z ameriškim programom cepljenja cepljeni s 3 dozami cepiva s Hepatitisom B, statistično značilno večjo verjetnost, da bo pri njih prišlo do razvojnih motenj kot pri necepljeni fanti. Natančneje, pri fantkih v ZDA, ki so v obdobju 1990-1999 prejeli 3 doze tega cepiva, je 9-krat večja verjetnost, da bodo pokazali motnje v razvoju oz. da bodo potrebovali pomoč za otroke s posebnimi potrebami, kot pa pri fantkih, ki niso bili cepljeni s tem cepivom.

   

  Classen in Classen (2002) sta ugotovila, da se je po uvedbi cepljenja s cepivom HiB na Finskem pri otrocih povečalo število obolelih za sladkorno boleznijo tipa 1. Do obolelosti za sladkorno boleznijo tipa 1 pri otrocih, ki je posledica cepljenja, pride tudi pri uporabi številnih drugih cepiv, vključno s cepivom z oslovskim kašljem in cepivom OMR. Do obolelosti običajno pride 24-48 mesecev po cepljenju (Classen 2008a, str.1).

   

  Colafrancesco in sodelavci (2013) poročajo o treh predhodno zdravih najstnicah, pri katerih je cepljenje s HPV povzročilo primarno odpoved jajčnikov.

   


  Nazaj

  Komentiraj

  • Na voljo imate še znakov.
  • Vpišite prikazane znake
   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
     
  Dodaj komentar

  Komentarji: