• Pirini pustni krofi s kurkumo - recept iz knjige Sladko je Raj

    Datum: 28.02.2019 | Avtor: Administrator

    Sestavine za 10 manjših krofov:

     

    500 g pirine moke

    100 ml topljenega kokosovega olja

    1 vrečka suhega kvasa v prahu 

    ščepec soli

    250 ml ovsenega napitka

    100 g kokosovega sladkorja

    1 vrečka vanilijevega sladkorja

    nastrgana lupinica 1 limone

    2 čajni žlički kurkume

    rastlinsko olje za cvrtje (5 - 10 cm višine v ponvi)

    sladkor v prahu za posip (po želji)

     

     

    Postopek:

     

    Presejano moko zmešamo z limonino lupinico, sladkorjem, ščepcem soli, kurkumo in kvasom v prahu.

    Suhe sestavine z žlico dobro premešamo in vanje počasi vlijemo olje.

    Z rokami dobro pregnetemo in na sobni temperaturi pustimo vzhajati eno uro.

    Ko je testo vzhajano, ga prevrnemo na podlago. Nato iz testa oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pri tem pazimo, da so nekoliko oddaljene ena od druge, da se pri nadaljnjem vzhajanju ne zlepijo. Pustimo vzhajati še približno 1 uro v pečici na 50 °C.

    Pripravimo olje za cvrtje. Temperatura je primerna za cvrtje takrat, ko v ogreto olje potopimo do dna leseno kuhalnico in se ob njej počasi in enakomerno dvigajo mehurčki. Olje pa ne sme biti prevroče, saj bodo potem krofi zunaj hitro pečeni, v notranjosti pa surovi.

    Ko so krofi vzhajani, jih položimo v segreto maščobo z zgornjo - vzhajano stranjo navzdol. Posodo pokrijemo s pokrovko. Pečemo 4 - 5 minut izmenično, na eni in drugi strani. Krofi morajo v olju prosto plavati.

    Pečene krofe položimo na papirnate brisačke, da se maščoba odcedi. Ne polagamo jih enega na drugega, saj se lahko pomečkajo. Ko se malce ohladijo, jih (po želji) napolnimo z najljubšo marmelado in potresemo s sladkorjem v prahu. Prav tako pa so odlični brez vseh dodatkov.

     

     

    Nazaj

    Komentiraj

    • Na voljo imate še znakov.
    • Vpišite prikazane znake
      This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
        
    Dodaj komentar

    Komentarji: