• Osvežilna presna tortica s pistacijo - recept iz knjige Sladko je Raj

    Datum: 01.04.2019 | Avtor: Administrator

    Sestavine za premer 20 cm:

     

    Testo:

     

    150 g oluščene pistacije

    6 jušnih žlic lanenih semen

    10 medjol datljev

    1 jušna žlica kokosovega olja

    20 ml mlačne vode

     

     

    Nadev:

     

    2 zrela avokada

    200 g indijskih oreščkov (20 minut predhodno namočenih v vreli vodi)

    1 jušna žlica kokosovega olja

    5 svežih listov mete

    1 jušna žlica rastlinskega meda (recept za rastlinski je tukaj: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=blog&op=show&blogID=1175

     

     

    Postopek:

     

    V multipraktiku najprej grobo zmeljemo pistacijo in lanena semena, zmes prestavimo v posodico, nato v mešalniku gladko premešamo še datlje, olje in vodo.

    Masi združimo v posodi, tako da z rokami dobro pregnetemo, nato zmes zbijemo na dno tortnega pekača in hranimo v hladilnik, da se strdi.

    Za kremo v multipraktiku najprej gladko premešamo odcedene indijske oreščke. Dodamo preostale sestavine za nadev in mešamo še 5 minut.

    Kremo nadevamo čez testo, posujemo s sesekljano pistacijo in po želji dodamo še borovnice.

    Preden postrežemo, hranimo v hladilniku vsaj 3 ure. Najbolje je pustiti čez noč.

     

    Več o knjigi na strani: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=shop&op=product&subop=show&productID=5032


    Nazaj

    Komentiraj

    • Na voljo imate še znakov.
    • Vpišite prikazane znake
      This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
        
    Dodaj komentar

    Komentarji: