• Čokoladni avokadov sladoled - recept iz knjige Sladko je Raj

    Datum: 11.06.2019 | Avtor: Administrator

    Sestavine za 4 kepice sladoleda:

     

    1 velik zrel avokado

    100 g gladke kokosove kreme (ne trde)

    50 ml kokosovega mleka

    50 g praženih lešnikov

    12 suhih datljev (15 minut predhodno namočenih v vreli vodi)

    2 jušni žlici presnega kakava brez sladkorja

    2 jušni žlici agavinega sirupa

    + Sveže sadje po izbiri

     

     

    Postopek:

     

    V multipraktiku najprej gladko premešamo avokado, kokosovo kremo in mleko. Maso prestavimo v skodelico.

    Nato gladko premešamo datlje, agavin sirup in kakav. Posebaj premešamo še lešnike.

    Vse tri zmesi združimo v multipraktiku in mešamo še 2 minuti.

    Maso predevamo v posodico s pokrovom in jo postavimo v skrinjo za vsaj 3 ure.

    Preden sladoled postrežemo, ga, za še bolj kremasto teksturo, v multipraktiku ponovno premešamo.

    Sladoled nadevamo v posodico ali v kornet in ga obogatimo s svežim ali zmrznjenim sadjem. Postrežemo še isti trenutek.

     

    Več o knjigi na strani: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=shop&op=product&subop=show&productID=5032


    Nazaj

    Komentiraj

    • Na voljo imate še znakov.
    • Vpišite prikazane znake
      This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
        
    Dodaj komentar

    Komentarji: