• Slovenska vlada je birokratski ustroj najmanj sposobnih komolčarjev

  Datum: 13.08.2019 | Avtor: Administrator

  Država, v kateri živimo, ne zasluži ljubezni, zasluži pa jo domovina. Država je birokratski ustroj najmanj sposobnih komolčarjev, ki so se s ciljem, da dosežejo čisto osebne koristi, združili in poteptali dostojanstvo večine državljanov Slovenije. Ustvarjen je bil pošasten aparat, ki je požrl lastno državo, ki naj bi jo po temeljnem poslanstvu gradil in razvijal.

   

  Vlada je dobra samo v nečem: ve, kako vam polomiti noge! In ko vam da bergle, vam reče: »Vidite, če ne bi bilo vlade, sploh ne bi mogli hoditi!« (Harry Browne) Ne pustimo si »polomiti nog« in vzeti dostojanstva. Vsi smo že bili v položaju, ko so nam to poskušali storiti manj častni, manj moralni, manj sposobni in manj delovni od nas.

   

   

  Nacija, ki se klanja birokratskim morilcem ustvarjalnih posameznikov, je lahko samo v posmeh ustvarjalnemu delu človeštva. Po rdečih preprogah se vsakodnevno naduto sprehajajo neustvarjalni birokrati, ustvarjalnim posameznikom pa je mesto v kletnih, zatohlih prostorih. Pokopala nas je lastna nadutost, nespoštovanje  ustvarjalnih posameznikov in fetišiziranje birokratskih analfabetov, ki jim je glavno delo predpisovanje zakonov, uredb in predpisov.

   

  Naj vas spomnim na modro misel angleškega kardinala Thomasa Walseya: »Pravičnost je treba bolj spoštovati kot pravo, ker je bolj častno početi to, kar je pravično, kot to, kar je zakonito.« To vodilno misel upoštevajo uspešne nacije. Odsotnost te zahteve povzroči katastrofo. Nacisti v Nemčiji so zakonito, vse je bilo podprto z zakoni, gradili taborišča smrti, toda kako daleč od pravičnosti?

   

  Nikomur v podjetju ne pride na misel, da bi razlagal komurkoli o svojem superiornem vodenju, če gre podjetju slabo. Zanimivo pa je, da to ne velja za politike. Zdaj ti, drugič oni razlagajo o svojem superiornem vladanju v svojem mandatu, a država je, kljub domnevnemu dobremu vodenju, v bankrotu. Kdo lahko to razume? Še bolj zanimivo pa je dejstvo, da se volivci trdno postavijo za takšne svoje politične vodje in jih brezkompromisno podpirajo. Ne pomislijo niti za trenutek, da so morda tudi njihovi vodje sokrivi za bankrot države.

   

  Logika višanja davkov za dosego konsolidacije javnih financ je enako napačna, kot da bi podjetje, ki posluje z izgubo, za pokritje le-te dvignilo ceno svojih izdelkov. Seveda bi jih potem prodalo še manj in izguba bi se povečevala.

   

  Ali veste, koliko pravnomočnih sodb je bilo izdanih v korist upnikov in v škodo države, ker ni izpolnila svojih pogodbenih finančnih obveznosti? Kdo je v vseh teh primerih bil osumljen poslovne goljufije? Za državo vedno stojijo osebe z imeni in priimki, ki delujejo v imenu te države! Kdaj jih bomo poklicali na odgovornost?

   

  Tekst predstavlja odlomke iz knjige Recikliranje zdrave pameti, avtor Ivan Vogrin.

   


  Nazaj

  Komentiraj

  • Na voljo imate še znakov.
  • Vpišite prikazane znake
   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
     
  Dodaj komentar

  Komentarji: