• Solata iz rdeče kvinoje s črnim fižolom in čebulo - recept iz knjige Meso je problem

    Datum: 25.11.2019 | Avtor: Administrator

    avtorica: Wendy Solganik (Healthy Girl’s Kitchen)

     

    Wendy je doma v Clevelandu (Ohio), piše nenavadno zanimiv blog z naslovom Healthy Girl’s Kitchen, in je naša sorodna duša v svetu prehranjevanja z močjo rastlin. Wendy rada ustvarja slastne in izjemno lepe jedi, nato poslika svoje umetnine in jih opiše na blogu.

     

     

    Čas priprave: 20 minut • za 8 oseb

     

    2,4 dl rdeče kvinoje (ali 4,8 dl kuhane kvinoje)

    4,8 dl čiste zelenjavne juhe

    425 g konzerviranega črnega fižola, odcejenega in oplaknjenega

    4,8 dl pečene koruze

    ½ velikega avokada (ali 1 majhen avokado), narezanega na koščke

    4,8 dl paradižnikov češnjevcev, prepolovljenih

    ½ rdeče čebule, drobno sesekljane

    sok ene pomaranče

    sok dveh limet

    2 žlici kisa iz riževega vina

    2 žlički javorovega sirupa

    2 žlički slane zeliščne omake ali manj slane omake tamari

    ½ šopka svežega koriandra, sesekljanega

    listnata zelenjava po vaši izbiri: rukola, motovilec, spomladanska mešanica, špinača ali solata vezivka

     

    Skuhajte kvinojo po navodilih na embalaži, vendar uporabite čisto zelenjavno juho namesto vode. Druga možnost je, da uporabite že prej kuhano kvinojo.

    V veliko skledo stresite črni fižol, koruzo, avokado, paradižnik in čebulo.

    V mešalniku ali sekljalniku obdelajte pomarančni in limetin sok, kis, javorov sirup in omako tamari oziroma slano zeliščno omako. Tako ste napravili polivko.

    S polivko prelijte zelenjavo v skledi in nežno premešajte. Dodajte sesekljani koriander in še enkrat premešajte.

    Ko se kvinoja ohladi, jo pretresite v skledo in nanjo naložite solatno mešanico iz začinjenega fižola in koruze.

    Postrezite na posteljici iz listnate zelenjave, če želite, ali pa kar tako, brez dodatkov. Mljac!

     

    Več o knjigi na strani: https://www.zalozba-planet.si/2/productID=4780

     

     


    Nazaj

    Komentiraj

    • Na voljo imate še znakov.
    • Vpišite prikazane znake
      This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
        
    Dodaj komentar

    Komentarji: