• Spomladanska presna tortica - recept iz knjige Sladko je Raj

    Datum: 12.03.2020 | Avtor: Administrator

    Sestavine za kvadratni pekač, velikost 20 x 20 cm:

     

    Testo:

    200 g mandljev (čez noč namočenih v vodi)

    100 g gladke kokosove moke

    200 g datljev (od tega 100 g namočenih čez noč)

    100 g suhih fig (čez noč namočenih v vodi)

    4 - 5 jušne žlice presnega vanilijevega kakava

     

     

    Fila:

    200 g indijskih oreškov (čez noč namočenih v vodi)

    50 g brazilskih oreščkov

    100 g sveže nastrganega kokosa

    2 jušni žlici agavinega sirupa

     

    Sadna plast:

    100 g svežih borovnic

    100 g svežih jagod

    sok ene limone

     

    Postopek:

     

    V multipraktiku najprej gladko premešamo vso suho in namočeno suho sadje. Posebej gladko premešamo še mandlje. Masi v multipraktiku združimo in dodamo še kokosovo moko ter kakav. Mešamo še 2 minuti.

    Maso razdelimo na pol in prvo polovico zbijemo na dno namaščenega pekača.

    Filo pripravimo tako, da v multipraktiku najprej gladko premešamo indijske oreščke, nato posebej še brazilske oreščke. Masi združimo v večji posodi in z žlico primešamo kokos ter sirup.

    Maso prav tako razdelimo na pol in prvo polovico nadevamo čez prvo plast testa. Površino z namaščenimi prsti zgladimo.

    Čez filo položimo še testo iz preostale polovice mase, ki smo ga predhodno že oblikovali v enakem pekaču na peki papirju (tako dobimo enako obliko plasti).

    Čez tretjo plast nadevamo še preostalo polovico file in jo oblikujemo enako kot prvo.

    Po vrhu razmažemo zmes borovnic, jagod in limoninega soka, ki jo pripravimo tako, da vse skupaj z vilico dobro pretlačimo. Preden postrežemo, hranimo v hladilniku 2 uri.

     

     

    Nazaj

    Komentiraj

    • Na voljo imate še znakov.
    • Vpišite prikazane znake
      This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
        
    Dodaj komentar

    Komentarji: