• Spomladanska pita s češnjami - recept iz knjige Sladko je Raj

    Datum: 12.03.2020 | Avtor: Administrator

    Sestavine za pekač za pite, premer 25 cm:

     

    4 jušne žlice pirine moke

    4 jušne žlice gladke kokosove moke

    2 jušni žlici mletih lešnikov

    2 jušni žlici mletih ovsenih kosmičev

    2 čajni žlički pecilnega praška

    1/2 čajne žličke soli

    1 jušna žlica presnega kakava brez sladkorja

    3 jušne žlice kokosovega olja

    1 zrela banana (pretlačena z vilico)

    150 ml lešnikovega mleka

    2 jušni žlici agavinega sirupa

    200 g svežih in razkoščičenih češenj

    100 g svežega ribeza

     

     

    Postopek:

     

    Vse suhe in vse tekoče sestavine ločeno dobro premešamo z žlico.

    Tekočo zmes dodamo suhim sestavinam in vse skupaj z ročnim mešalnikom gladko premešamo.

    Maso nadevamo v pekač za pite ali običajen tortni pekač, obložen s peki papirjem in po robovih namaščen s kokosovim oljem.

    Po vrhu najprej nadevamo 150 g češenj, ki se bodo pekle skupaj s testom. Preostalih 50 g svežih češenj, skupaj s svežim ribezom, nadevamo po vrhu že pečene pite.

    Pečemo v ogreti pečici, 50 - 60 minut na 180 °C in postrežemo ohlajeno.

     

     

    Nazaj

    Komentiraj

    • Na voljo imate še znakov.
    • Vpišite prikazane znake
      This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
        
    Dodaj komentar

    Komentarji: