Za 1 osebo
Polivka:
2 žlici navadnega veganskega jogurta ali veganske majoneze
½ žličke svežega limoninega soka
½ žličke dijonske gorčice
¼ žličke veganske worcestrske omake (ali omake tamari)
ščepec česna v prahu
7,2 dl sesekljane solate vezivke (rimska solata)
1,2 dl opečenih jušnih kruhovih kock
1,2 dl češnjevih paradižnikov (po želji)
Za polivko: v skledi zmešajte vse sestavine in dodajte česen v prahu po okusu. Do serviranja postavite v hladilnik.
V veliki skledi zmešajte solato, kruhove kocke in paradižnik. Dodajte polivko in znova premešajte.
Opomba: jušne kruhove kocke pripravite tako, da narežete 1 rezino kruha na kocke, jih opečete in nato povaljate v vrečki s česnom v prahu in soljo, da jih česen in sol na tanko prekrijeta. Recept za domačo vegansko majonezo boste našli spodaj.
Hranilna vrednost: 112 kcal, 5 g beljakovin, 20 g ogljikovih hidratov, 4 g sladkorjev, 2 g skupnih maščob, 17% kalorične vrednosti iz maščob, 4 g vlaknin, 194 mg natrija.
Tofujeva majoneza
Za 4,8 dl
350 g posebno čvrstega tofuja
2 žlici dijonske gorčice
2 žlički belega kisa
1/8 žličke limoninega soka
1/8 žličke agavinega nektarja
V mešalniku ali majhnem multipraktiku zmešajte tofu, gorčico in kis v gladko maso. Dodajte nekaj kapljic limoninega soka in agavinega nektarja in znova vključite aparat. Po okusu dodajte še limoninega soka, agave ali gorčice. Do obroka hranite majonezo v hladilniku.
Opomba: v sili lahko zmiksate tofu s sokom 1 limone.
Hranilna vrednost 1 žlice: 8 kcal, 1 g beljakovin, 0,5 g ogljikovih hidratov, 0 g sladkorjev, 0,5 g skupnih maščob, 40% kalorične vrednosti iz maščob, 0 g vlaknin, 26 mg natrija.
Več o knjigi na strani: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=shop&op=product&subop=show&productID=5039
Komentiraj
Dodaj komentar