• Tofujeva tortica s kremo iz indijskih oreščkov in sadja - recept iz knjige Sladko je Raj

    Datum: 19.10.2020 | Avtor: Administrator

    Sestavine za premer 30 cm:

     

    Testo:

    200 g navadnega tofuja

    200 g mehkih datljev

    2 jušni žlici kokosovega olja

    sok dveh limet

     

     

    Krema:

    400 g indijskih oreščkov (čez noč namočenih v vodi)

    150 g sladke kokosove kreme (npr. Narayan kokosova krema)

    pest brusnic

     

    Sadni nadev:

    150 g zmrznjenih malin

    50 g jagod

    100 g borovnic

    10 g gostila agar

     

    Postopek:

    Za testo v multipraktiku najprej gladko premešamo datlje in sok limete, nato dodamo odceden tofu in mešamo tako dolgo, da se sestavine dobro spojijo.

    Maso nadevamo v, s kokosovim oljem, namaščen pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici 15 minut na 180 °C. Po končani peki pečice ne izklopimo.

    Medtem pripravimo kremo. V multipraktiku gladko premešamo indijske oreščke in kokosovo kremo. Masi nato z žlico primešamo brusnice in vse skupaj enakomerno nadevamo čez pečeno testo.

    Vse skupaj postavimo nazaj v pečico za dodatnih 15 minut na isti temperaturi.

    Med peko pristavimo na ogenj posodo z malinami, jagodami in borovnicami, ter kuhamo do vretja. Pri tem ves čas mešamo s kuhinjsko metlico.

    Ko masa zavreje, dodamo agar in kuhamo še 1 - 2 minuti, ponovno s konstantnim mešanjem, da se nam ne pojavijo grudice.

    Še vroč sadni nadev prelijemo čez pečeno kremo in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 30 minut, da se strdi.

    Ko se torta primerno ohladi, jo postrežemo in nadalje hranimo na hladnem.

     

     

    Nazaj

    Komentiraj

    • Na voljo imate še znakov.
    • Vpišite prikazane znake
      This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
        
    Dodaj komentar

    Komentarji: