• Nemški filozof P. Sloterdijk: »Najhujši fašizem je komunizem.«

  Datum: 01.11.2017 | Avtor: Administrator

  "Vzrok za to knjigo je bilo vprašanje tistih potomcev slovenskih beguncev iz leta 1945, ki iščejo svoje korenine: »Zakaj so moji starši, stari starši ali celo prastarši morali zapustiti svojo rodno Slovenijo leta 1945?« Če se ne bi bili umaknili, bi bila verjetno večina pomorjena," je zapisal dr. Jože Rant v svoji knjigi Slovenski eksodus leta 1945. Sledi nekaj odlomkov iz knjige.

   

  Za milijone oseb, predvsem v delu Srednje Evrope in v vsej Vzhodni Evropi leto 1945 ni pomenilo konca 2. svetovne vojne in zmage nad fašizmom in nacizmom, temveč je bilo začetek novega, še hujšega zasužnjenja pod komunistično strahovlado in diktaturo.

   

   

  Domobranci niso bili izdajalci naroda, saj »večina domobrancev ni hotela nič drugega kakor svobodno in demokratično Slovenijo«. Do spopada s partizani je prišlo, ker so protikomunisti nasprotovali temu, da bi v Sloveniji zavladal totalitarni komunizem.

   

  Slovenske demokratske politične stranke so se večinsko odločile za neoborožen odpor. To je bil t.i. 'evropski model' odporništva in uporništva, ki ga je sprejela večina evropskih vlad in političnih vodij v državah, zasedenih po nacistih.

   

  Že 16. septembra 1941 je KPS odločila, da po njej ustanovljeni Slovenski narodno-osvobodilni odbor »v boju proti okupatorju edini predstavlja, zastopa, organizira in vodi slovenski narod na vsem njegovem ozemlju«.  Drug odlok še natančneje izraža to izključenost:  vsak partizan sme ubiti na licu mesta kogarkoli bi zalotil z orožjem v roki in ne bi pripadal OF. KPS/OF sta si torej nasilno in popolnoma nezakonito prilastili izključenost do upora proti okupatorju in do prevzema oblasti, kar sta potem dosledno in z nasiljem začeli izvajati.

   

  Boris Kidrič je leta 1942 izjavil, da se moralnemu in političnemu pritisku vsenarodne osvobodilne borbe priključuje še narodnoosvobodilni teror Varnostne obveščevalne službe. Samo komunistična dvoličnost in cinizem moreta istovetiti dva med seboj se izključujoča pojma, kot sta osvoboditev in teror. S tem nam postane razumljivo, kako da je tako opevana »osvoboditev« leta 1945 v resnici bila samo začetek »državnega terorja« in strahovlade, ne pa svoboda, demokracija, pluralizem, pravna država, osebne svoboščine idr.

   

  Brez vsakega pridržka smemo trditi, da je do oboroženega odpora prišlo zgolj zaradi nenehnih in krutih umorov, ki so jih komunistični partizani izvajali nad nedolžnim in domoljubnim slovenskim ljudstvom.

   

  Nemški filozof P. Sloterdijk: »Najhujši fašizem je komunizem.«   

   

     Nazaj

  Komentiraj

  • Na voljo imate še znakov.
  • Vpišite prikazane znake
   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
     
  Dodaj komentar

  Komentarji: Vseh: 1

  • Avtor: Jaka Datum: 15.01.2019 07:41 https://www.domovina.je/dejan-steinbuch-portalplus-lazgose-so-nesmrtne-neumnost-pa-neskoncna/ Doklej Bomo Slovenci Še TRPELI To ZLOČINSKO KOMUNISTIČNO Bando,ki je Slovenskemu Narodu in Slovencem POVZROČILA NAJHUJŠE GORJE,NESREČO,ZLOČINE,TRPLJENJE,MORIJO,KALVARIJO, in Sedanjo DRHAL iz Murgel in ZLAGANE ,IZMIŠLJENE PRAVLJIČNE ZGODBE, Borbe, Pomore Slovencev od NOB,Partizanskih Likvidatorjev Slovenskih ljudi,DOMOLJUBOV,In Partizanskih Pravljic,ki POVZROČAJO ,Stalno Raspihujejo,NESTRPNOST, So