Umor v Vatikanu

  • Šifra artikla: 11
  • Cena z DDV: 25,75 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 25,75 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Umor v Vatikanu sta dve knjigi v eni, kajti če hočemo razumeti vzroke domnevnega umora papeža, ki je vladal le triintrideset dni, moramo vedeti, kako in za kaj je živel.

Pravimo domnevnega umora, kajti edini trdni dokaz o resničnem vzroku smrti papeža Janeza Pavla I. je skrit v njegovem grobu. Le obdukcija bi lahko potrdila ali pa za vedno utišala govorice, da je bil zastrupljen. Žal je v Vatikanu niso nikoli dovolili.
 
Sicer pa danes le redkokdo dvomi, da je bil Janez Pavel I. umorjen. Večje vprašanje je, kdo ga je odstranil in zakaj? Avtor, ki je imel s pokojnim tudi osebne stike, uvršča Albina Lucianija med voditelje italijanske in svetovne krščanske levice, med katere je sodil tudi nekaj mesecev pred njim umorjeni Aldo Moro. Zločin pripisuje krogom skrajne katoliške desnice pod vodstvom Opusa Dei, ki je v Vatikan namesto Janeza Pavla I. pripeljal svojega papeža, nato pa je z njegovo pomočjo prevzel oblast v rimskokatoliški cerkvi in začel širiti svoj globalni politični vpliv tudi izven cerkve.

Izdajatelj: Založba Ciceron
Vezava: trda
Odlomek iz knjige: http://www.ciceron.si/site/images/stories/ciceron/pdf/Umor_v_Vatikan_odlomek.pdf