Mir vsem bitjem

  • Šifra artikla: 103
  • Cena z DDV: 19,10 €
  • Popust: 5,00 %
  • Spletna cena z DDV: 18,15 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Judy Carman nam v knjigi pokaže odnos do živali, ki je zasnovan na sočutju in ne na naši prevladi nad njimi. Pri svojih prizadevanjih za osebni in svetovni mir, se opira na spoznanja velikih duš iz zgodovine, med drugimi Gandija in Frančiška Asiškega.


Mehka vezava, 14 x 19 cm, 254 strani.

 

Odlomki iz knjige:


Ko se je sv. Frančišek nekoč boril s hudo boleznijo, je kazalo, da ga nič ne more ozdraviti. Tako mu je neki plemič, ki je imel sv. Frančiška rad in ga je občudoval, poslal živega fazana, misleč, da si bo sv. Frančišek iz njega pripravil zdravilno juho. A Frančišek fazana ni pojedel, saj ga je že sama bližina čudovite ptice tako razveselila, da sta na koncu postala dobra prijatelja.

 

Gary Kowalsky: Če želimo najti notranji mir in prinesti mir svetu, si moramo biti najprej sposobni pogledati v oči in v drugem prepoznati sorodno dušo ne glede na to, ali te oči pripadajo Nemcu, Nizozemcu, prijatelju, šimpanzu ali volku.

 

Christiaan Barnard, svetovno znan srčni kirurg, je imel nekoč v ločenih kletkah zaprta dva šimpanza. Enega je nameraval žrtvovati, da bi presadil njegovo srce v človeka. Medtem ko je z ekipo pripravljal šimpanza na operacijo, je ta na vso moč jokal. Ko so ga vzeli iz kletke in ubili, je drugi šimpanz bridko ihtel in bil še dolgo neutolažljiv. Po tej žalostni izkušnji se je dr. Barnard »zaklel, da ne bo nikoli več eksperimentiral s tako rahločutnimi bitji.«

 

V mislih imam ljudi, ki so zaradi strahu pred neodobravanjem in posmehom družbe potlačili sočutje do živali, še vedno pa vztrepetajo vsakič, ko pred seboj na krožniku zagledajo trupla. Tako družbeno programiranje je zelo trdoživo.