Matejina veganska kuhinja 1

  • Šifra artikla: 104
  • Cena z DDV: 30,00 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 30,00 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

V Matejini veganski kuhinji je na 120 straneh predstavljenih 142 kuharskih receptov, od preprostih do nekoliko bolj zapletenih. Recepti so opremljeni z barvnimi fotografijami, po njih pa lahko pripravimo juhe, zelenjavo, žitarice, stročnice, sejtan, tofu, testenine, solate, sladice ... Knjiga je namenjena tako vegancem (tisti, ki ne uživajo nikakršne hrane živalskega izvora), kot tudi vsem ostalim, ki želijo popestriti svoj jedilnik z nekoliko drugačnimi jedmi.

 

Kdor si bo znanja iz knjige zelo skrbno zapomnil, bo znal pripraviti čudovito hrano iz mnogih malih stvari. Knjiga nas uči tako o velikih kot o malih obrokih, kako jih med seboj kombinirati in kako poskrbeti, da iz neznatnih drobcev nastane veličasten obrok. To knjigo bi moral vzeti v roke in se ne sramovati, če česa ne znaš. Tako hitro postaneš pametnejši človek, ki se želi učiti, kako kuhati.
 

Izdaten del knjige je namenjen izboru sestavin, razlagam prednosti in slabosti posameznih jedi, dodatkov, kuharskih pripomočkov in načel. Na primer, zakaj je plinski štedilnik primernejši od električnega in zakaj mikrovalovi ubijejo hrano, katero posodo uporabiti in zakaj uporabljati leseno kuhalnico.

 

Trda vezava, 21,5 x 27,5 cm

 

O avtorici:

 

Mateja Tea Dereani preučuje veganstvo dvanajst let, desetletje pa že poklicno pripravlja hrano po njegovih načelih. Po njenem mnenju ne drži, da vegani nimajo česa jesti, saj je izbor jedi veliko pestrejši kot v sodobni zahodni kuhinji. O tem priča skoraj sto petdeset receptov v enajstih skupinah, od preprostih juh in žitnih jedi do specialitet, kot so lešnikova sarma, suši s hrenom, ohrovtovi kaneloni, praznični kruh in ne nazadnje sladice od tort do sladoleda.

 


"Pred dvajsetimi leti, ko mi je začelo primanjkovati energije za številne dejavnosti, s katerimi sem se takrat ukvarjala, sem se odločila spremeniti svoj način prehranjevanja. Najprej sem postala vegetarijanka, a sem imela še vedno zelo hude težave z želodcem. Ko sem preskusila biovegansko prehrano, mi je telo "odgovorilo", da je ta prava zanj. Ob drugačni hrani sem imela tudi veliko več energije, zato sem vztrajala. Zdaj se počutim izvrstno, pretekla sem že dva maratona, z zdravjem nimam prav nobenih težav." (Mateja Tea Dereani)