Preprečite in odpravite srčnožilne bolezni

  • Šifra artikla:
  • Cena z DDV: 27,00 €
  • Popust: 5,00 %
  • Spletna cena z DDV: 25,65 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Knjiga, ki lahko reši življenje srčnožilnim bolnikom

 

V knjigi Preprečite in odpravite srčnožilne bolezni dr. Caldwell Esselstyn na temelju revolucionarnih rezultatov svoje dvajsetletne prehranske raziskave pokaže, da rastlinska hrana brez dodanih maščob lahko ne le ustavi napredovanje koronarne srčne bolezni, ampak tudi odpravi njene posledice.

 

Dokaz učinkovitosti programa dr. Esselstyna so neverjetni rezultati pacientov, ki so mu sledili, vključno z mnogimi pacienti v njegovi prvotni raziskavi, ki so jim njihovi kardiologi napovedali, da imajo pred seboj manj kot leto dni življenja. V nekaj mesecih po vključitvi v program se je vsem pacientom stanje začelo dramatično izboljševati – in dvajset let pozneje nimajo nobenih simptomov bolezni.

 

Knjiga s seznama prodajnih uspešnic časnika New York Times. Vodnik po načinu prehrane, ki rešuje življenja, s tem, ko prepreči koronarno srčno bolezen ali odpravi njene posledice.

 

Revolucionarni program, temelječ na neizpodbitnih rezultatih dvajsetletne raziskave dr. Esselstyna, dokazuje, da lahko s spremembo prehrane v resnici pozdravimo koronarno srčno bolezen.

 

Koronarna srčna bolezen ostaja vodilni vzrok smrti moških in žensk v Združenih državah. Toda kakor pojasni dr. Caldwell Esselstyn v tej knjigi, je mogoče to bolezen preprečiti, pozdraviti in celo odpraviti. Dr. Esselstyn trdi, da je konvencionalna kardiologija izneverila paciente, s tem, ko je razvijala terapije, ki se osredotočajo zgolj na simptome koronarne srčne bolezni, ne pa na njene vzroke.

 

Na temelju revolucionarnih rezultatov svoje dvajsetletne prehranske raziskave – najdaljše raziskave te vrste, kar jih je bilo kdaj opravljenih – dr. Esselstyn v tej knjigi pojasni in utemelji z neizpodbitnimi znanstvenimi dokazi, kako lahko za vedno ustavimo epidemijo koronarne srčne bolezni s spremembo načina prehranjevanja.

 

Dr. Esselstyn je prepričljiv s trditvijo, da lahko prehrana iz rastlinskih sestavin, brez dodanih olj, ne le prepreči koronarno srčno bolezen in ustavi njeno napredovanje, ampak tudi odpravi njene že nastale posledice.

 

Dokaz učinkovitosti programa so njegovi rezultati. V prvotno raziskavo dr. Esselstyna so se vključili pacienti z napredovalo koronarno srčno boleznijo. Kljub agresivnemu zdravljenju, ki so ga bili deležni, vključno z vstavitvami srčnih obvodov in angioplastičnimi posegi, so petim pacientom iz prve skupine njihovi kardiologi napovedali, da imajo pred seboj manj kot leto dni življenja. V nekaj mesecih po vključitvi v program dr. Esselstyna so se dramatično izboljšali raven njihovega holesterola, simptomi angine pektoris in pretok krvi. Sedemnajst pacientov, ki so se držali programa, v naslednjih dvanajstih letih ni utrpelo nobenega nadaljnjega srčnega dogodka. Pacienti, ki so vztrajali, so preživeli obdobje dvajsetih let brez simptomov.

 

Knjiga Preprečite in odpravite srčnožilne bolezni ponuja bralcem isti enostavni prehranski program, ki je dramatično in za vedno spremenil življenje pacientov. S tem načinom prehranjevanja bodo pacienti s koronarno srčno boleznijo ohranjali dovolj nizko raven holesterola, da gotovo ne bodo nikoli doživeli srčnega infarkta.

 

Knjiga je prava prodajna uspešnica in vključuje več kot 150 receptov za slastne jedi iz rastlinskih sestavin. V njej je predstavljena znanstvena osnova enostavnega načrta, ki je drastično in za vedno spremenil življenje pacientov s koronarno srčno boleznijo. Bralcem bo dala moč in orodja, s katerimi bodo prevzeli nadzor nad zdravjem svojega srca.

 

Ta knjiga je pomagala tisočem po vsem svetu. Po njeni zaslugi se je tudi Bill Clinton odločil za vegansko prehrano, ki mu je rešila življenje.

 

O avtorju:

 

Dr. Caldwell B. Esselstyn, Jr., je bil več kot petintrideset let zdravnik na clevelandski kliniki, zdaj pa je mednarodno priznani raziskovalec. Leta 1991 je služboval kot predsednik združenja American Association of Endocrine Surgeons. Organiziral je Prvo nacionalno konferenco o odpravi koronarne srčne bolezni. Leta 2005 je kot prvi prejel nagrado Benjamina Spocka za sočutje v medicini. Dr. Esselstyn in njegova žena, Ann Crile Esselstyn, uživata rastlinsko hrano že več kot dvajset let. Skupaj svetujeta pacientom v Clevelandu in na kmetiji na severu države New York, kjer je dr. Esselstyn odraščal. Nastopil je tudi v znanem dokumentarnem filmu Forks Over Knives.